Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Kledingbank Wageningen helpt

Kledingbank Wageningen ondersteunt andere instanties;

Om zoveel mogelijk verspilling van goederen tegen te gaan én mensen in een groot gebied te kunnen bereiken doneert Kledingbank Wageningen overige goederen/ restpartijen aan andere instanties die deze goed kunnen gebruiken. Zo helpen wij niet alleen de inwoners van Wageningen en omstreken maar ook andere organisaties die zich inzetten voor het welzijn mensen in Nederland. Hieronder een lijstje van instanties waaraan wij goederen doneren;

  1.  Stichting Babyspullen

Stichting Babyspullen verzamelt landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten verstrekken wij via diverse instanties gratis aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Waarom wij dat doen? Omdat in Nederland 1 op de 9 kinderen opgroeit in armoede.

  

2.  Leger des Heils Wageningen

Ieder jaar gooit een Nederlander gemiddeld veertien kilo kleding in de vuilnisbak. Zonde! Want die kleding kunnen we nog prima gebruiken. Daarom zamelt het Leger des Heils al meer dan honderd jaar gebruikte kleding en textiel in. De kleding die wij inzamelen verkopen wij aan textielsorteerbedrijven, of tegen sociale prijzen in onze tweedehandskledingwinkels. Het geld dat we daarmee verdienen gebruiken we om projecten van het Leger des Heils te ondersteunen. Van de ingezamelde kleding houden we een deel apart om uit te delen bij rampen en noodsituaties.

3. Speelgoedbank Wageningen

Steeds meer mensen moeten rondkomen van een klein budget. Speelgoed is geen eerste levensbehoefte, maar door te spelen kunnen kinderen zich ontwikkelen. Ieder kind heeft het recht om te spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders!

4. ReShare Leger des Heils

De kleding die wij door kwaliteit niet kunnen gebruiken of die wij overhouden na het seizoen wordt bij ons opgehaald door ReShare. Hiervoor krijgen wij een kleine bijdrage per kilo (€0.15), welke wij gebruiken voor het betalen van onze vaste lasten. Zo wordt de goed bruikbare kleding verder verdeeld over een groter gebied én wordt de minder bruikbare kleding gebruikt voor andere doeleinden van het Leger des Heils.

5. Lokale initiatieven

 

Gratis kleding voor wie het nodig heeft